Wat kun je winnen?

Als jij bent geselecteerd ná de showcases, dan krijg je een arrangeur/componist toegewezen. Je krijgt dan individueel les hoe je moet (leren) arrangeren voor het NBE. Tijdens het Componistenweekend ga je je stuk repeteren, eventueel nog een klein beetje aanpassen en ‘s avonds uitvoeren met het NBE op het concertpodium in het Akoesticum, Ede.

Elk jaar is het mogelijk te stemmen op jouw favoriete jonge componist! Alle deelnemers van compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert maken kans op de Publieksprijs. Tot 18 december kon je laten weten welke composities jouw absolute favorieten zijn! Wie weet sleept jouw held de publieksprijs in de wacht. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens De Finale. De winnaar krijgt, in de heerlijke wetenschap dat hij/zij de publiekslieveling is, kaarten voor het Nieuwjaarsconcert en een verrassingspakket!

De hoofdprijs van deze wedstrijd is natuurlijk je stuk uitvoeren tijdens het spraakmakende Nieuwjaarsconcert! Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari twee keer uitgevoerd in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam. Je hebt ook een ‘moment of fame‘: het concert wordt dezelfde avond door BNNVARA op prime time uitgezonden op tv.