Weergaloos Nieuwjaarsconcert

Weergaloos Nieuwjaarsconcert

januari 2021 – Afgelopen vrijdag luidden de blazers het nieuwjaar in met een spectaculaire en bijzondere editie van het Nieuwjaarsconcert. Dit jaar zonder publiek, maar met een prachtige tv-registratie door BNNVARA. We willen iedereen bedanken voor het kijken en voor alle hartverwarmende reacties die we hebben ontvangen!

Het Parool over het Nieuwjaarsconcert 2021:
“Het programma was weer een genre overstijgend muziekfeest zonder weerga, met als hoogtepunten een Toccata van Kapsberger, gespeeld door een kwintet op flamencogitaar, elektrische gitaar, langhalsluit, ud en kora, en een zeer intieme versie van Dowlands I Saw My Lady Weep, door ud, elektrische gitaar en de oboe d’amore van artistiek leider Bart Schneemann, vanaf het balkon. Ook dit jaar waren er weer heel jonge componisten geselecteerd om hun kunsten te vertonen. De meeste indruk maakte de zeventien jarige Anna Rehling met haar lied Runaway, een stemmige ballade in softfocus, fraai gezongen – een nummer met hitpotentie.”
Erik Voermans, Het Parool – 4 januari 2021

Lees hier de volledige recensie.

Wil je het Nieuwjaarsconcert terugkijken? Klik dan hier!

Nieuwjaarsconcert op CD/DVD
Het NBE brengt het Nieuwjaarsconcert 2021 uit op CD+DVD.
Wil je alvast een exemplaar van deze CD+DVD bestellen? Klik dan hier om het bestelformulier in te vullen. We sturen de CD+DVD op zodra deze uit is!
Releasedatum: april 2021 | €19,90 per stuk (inclusief verzendkosten).