Wegens succes tweede tournee van The Unknown Chaplin!

Wegens succes tweede tournee van The Unknown Chaplin!

februari 2020 – November vorig jaar tourden de blazers met The Unknown Chaplin door het land: met deze bijzondere voorstelling trokken de blazers volle zalen.

Vanwege dit succes volgt van dinsdag 3 t/m zondag 22 maart een tweede tournee langs zalen in EdeHelmondTilburg, Den HaagAmersfoortEnschedeAmsterdam en Rotterdam.

Centraal in de voorstelling staan zes hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote universele genie Charlie Chaplin. Componisten Oene van GeelMicha HamelReza Namavar en Julian Schneemann schreven nieuwe muziek die naadloos de films begeleiden en ondersteunen. ‘Het Nederlands Blazers Ensemble laat Charlie Chaplin dansen’ (Haarlems Dagblad). Als contrast met deze nieuw gecomponeerde soundtracks speelt het NBE het meest contemplatieve werk dat Philip Glass schreef voor de film: Mishima, a Life in Four Chapters.

Een greep uit de publieksreacties:

‘Nederlands Blazersensemble, Chaplinfilms, Glass – een geniale en adembenemende avond. En dan ook nog een fonkelend afterconcertje. Gáán!’

‘Topmuziek en tranen van het lachen bij Chaplins ‘A night at the show’.

‘De afwisseling van de luchtige, lichte Glass stukken met onder andere de stoere ruwe muziek van Julian Schneemann en van Oene van Geel. Echt erg mooi. En het grappige is: eigenlijk heb ik nooit echt zó naar Charlie Chaplin films gekeken, ook een nieuwe ervaring.’

Klik hier voor alle informatie en kaarten.