Winnaars Compositiewedstrijd

Winnaars Compositiewedstrijd

december 2021Afgelopen zondag vond de Finale van de Compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

JONGE COMPONISTEN OP TV

De drie jonge componisten die zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen zijn: Femke Schram, Momo&Cici en Jet Alink Het Nieuwjaarsconcert is op 1 januari om 18:50 uur te zien op NPO 2 (BNNVARA)!

PUBLIEKSPRIJS

De Publieksprijs is gegaan naar Lotte Riegen. Zij won de harten van de meeste luisteraars met haar compositie ‘Samen Sterk’.

BEST PERFORMANCE PRIJS

Tijdens de Finale kwam singer-songwriter Jeangu Macrooy om voor het eerst de Best Performance Prijs uit te reiken. Ming Lie en zijn mede-uitvoerenden Cas Oudijk, Su San Lie, Li Lian Lie en Marijn Koffeman kregen de eer om deze prijs in ontvangst te nemen.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Harm Kolen, Daan de Swart, Elisabeth Kleinmeijer, Lútzen Rijpma, Pol Stam en Floris van Ballegooijen. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.