Seizoen 2018-2019 online

Seizoen 2018-2019 online

Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen voor de deur! Meer dan ooit spinnen we onze twee geliefde rode draden door de programmering van het komende seizoen. Enerzijds gaan we met heel veel liefde en toewijding weer een paar prachtige stukken uit het ‘grote’ repertoire voor jullie uitvoeren met o.a. Gustav Mahler en John Adams. De andere rode draad die door het seizoen heen loopt, zijn jullie ook al enige jaren van ons gewend: we slaan onze armen heen om een steeds bonter gezelschap van collega-musici van de meest uiteenlopende pluimage: jong, oud, van hier in de wijk of uit een ander werelddeel. 

We kondigden het vorig jaar al aan, maar in het Pinksterweekend van 2019 gaat nu echt definitief onze langgekoesterde wens in vervulling: een eigen festival. Het wordt een feest waarin we onze jarenlange traditie van muzikale ontmoetingen uitgebreid vieren. 

DE PROGRAMMA’S VOOR SEIZOEN 2018-2019:

Dag van de Vrede | Samen met alle Amsterdammers gaan we in september de Dag van de Vrede vieren. Een voorstelling met en door buurtbewoners en de vier cultuurhuizen in Amsterdam: Podium Mozaïek, Tolhuistuin, Theater de Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Desert Blues | Afgelopen maart bezochten we op uitnodiging van The Hunger Project, een internationale organisatie ter bestrijding van honger wereldwijd, het prachtige Benin. Samenspelen met lokale muzikanten was een geweldig feest, en nu nemen we deze muzikale helden live, dan wel virtueel, mee naar Nederland! Een vurig spektakel dat voorbijgaat aan grenzen en genres.

Bach & Soefi | Traditionele Iraanse muziek en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach samen in één voorstelling? Laat dat maar aan de Blazers over! Een prachtig programma samen met de Iraanse tärspeler Ali Ghamsari, de Nederlands theorbe-virtuoos David Mackor, de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington, de Iraanse zangeres Haleh Seyfizadeh en natuurlijk het voltallige blazersensemble.

Symmetries | Een echte wereldprimeur! Speciaal voor de Blazers wordt het inmiddels epische werk Fearful Symmetries van John Adams opnieuw bewerkt. Samen met dansers uit verschillende disciplines gaan we op het podium op zoek naar de ultieme schoonheid. I.s.m. Duda Paiva Company, Hotel Modern en ISH en Mor Shani.

Das Lied von der Erde | Samen met mezzosopraan Christianne Stotijn en tenor Marcel Reijans spelen de Blazers Mahlers beroemde en wonderschone liederencyclus die het leven en de dood bezingt aan de hand van een ode aan de natuur. In Amsterdam is ‘Das Lied von der Erde’ deel van de Serie Scherpdenkers waarin inspirerende sprekers een verbond aangaan met muziek: Aaltje van Zweden vertelt over de troost die muziek kan bieden. 

Nieuwjaarsconcert | Natuurlijk mag het Nieuwjaarsconcert niet ontbreken, en sinds een paar jaar is, zoals jullie natuurlijk weten een nieuwe traditie is geboren! Ook dit jaar zullen er op 1 januari niet één, maar twee Nieuwjaarsconcerten zijn. Uiteraard allebei mét ballonnen. 

NBE-Festival | In 2019 gaat een lang gekoesterde droom in vervulling van het Nederlands Blazers Ensemble! In samenwerking met het Zuiderstrand theater in Den Haag gaat het eerste NBE-festival het daglicht zien. Een festival bedacht en gespeeld door NBE samen met geweldige artiesten van heinde en verre.

SEIZOENSBROCHURE ONTVANGEN

Wil je meer weten over (de activiteiten van) het NBE en achtergrondinformatie over onze programma’s? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang de seizoensbrochure eind mei per post thuis. Wil je liever digitaal door onze brochure bladeren? Dat kan hier.