21 sep: Grootse viering ‘Dag van de Vrede’ in TivoliVredenburg

21 sep: Grootse viering ‘Dag van de Vrede’ in TivoliVredenburg

september 2023 – Het NBE, TivoliVredenburg en Stichting Vluchteling organiseren voor het derde jaar op rij samen een uitgebreide viering van de wereldwijde Dag van de Vrede op donderdag 21 september. Op deze dag komen artiesten uit de hele wereld samen om met de Blazers te laten horen en zien hoe belangrijk vrede is. Juist nu!

Het NBE heeft gasten uitgenodigd, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te dansen en samen te spelen. Zo zijn er optredens van Oekraïense zangeres Mariana Sadovska (eerder dit jaar te gast bij het NBE-Nieuwjaarsconcert), zanger en toetsenist Hoosam Musa uit Soedan, qanun-speler Shaza Manla, Ghaeth Almaghoot op duduk (beiden uit Syrië), koor Consensus Vocalis o.l.v. Béni Csillag en het TARAB choir o.l.v. Majed Saraydeen, een koor met zangers van zeven verschillende nationaliteiten.

Via een groot scherm spelen en zingen daarnaast muzikanten vanuit vluchtelingenkampen in Bangladesh, Soedan en Curaçao samen met het NBE op het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Je staat in directe verbinding met het leven in de kampen, maar ervaart ook de creativiteit, muzikaliteit en het doorzettingsvermogen van de bewoners.

– Wo 20 sep, 20.30 uur (try-out): Podium Mozaïek (Amsterdam) Uitverkocht
– Do 21 sep, 20.00 uur: TivoliVredenburg (Utrecht) Kaarten