Bekijk het Componistenweekend live!

Bekijk het Componistenweekend live!

november 2020 – Komend weekend vinden de halve finales van onze NBE compositiewedstrijd plaats en jij kunt daar – vanuit je eigen huis – bij zijn!

Van de ruim 100 inzendingen zijn 24 jonge componisten geselecteerd voor de halve finales van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert met als hoofdprijs een optreden met de blazers tijdens het Nieuwjaarsconcert op 1 januari (19:00 uur NPO 2).

Dit zogenaamde Componistenweekend vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 november in Theater Junushoff in Wageningen. De beslissende concerten zullen op zaterdag en zondag om 19:30 uur worden uitgezonden via een livestream op Facebook en Youtube van het Nederlands Blazers Ensemble, waarna de jury een selectie zal maken van componisten die door gaan naar de allesbepalende Finale op 20 december in TivoliVredenburg. Lees hier het programmaboekje en stem op je favoriete componist!

Op zondag 20 december spelen de overgebleven componisten tijdens de Finale en gaat het om een plek in het Nieuwjaarsconcert in Het Concertgebouw, Amsterdam. Het Nieuwjaarsconcert wordt uitgezonden op NPO 2 door BNNVARA op 1 januari om 19:00 uur. Na deze Finale zijn de drie componisten bekend die dan op het podium zullen staan met het NBE.

Klik hier om te zien welke jonge componisten nog in de race zijn.