Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

Boek nu kaarten voor het nieuwe seizoen!

juni 2022 – Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen met veelbelovende voorstellingen voor de deur!

Op 21 september viert het NBE de Dag van de Vrede in TivoliVredenburg, Utrecht. Het NBE nodigt gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Op 22 september speelt het NBE nogmaals dit bijzondere programma in Podium Mozaïek, Amsterdam.

In oktober gaat het NBE op tournee met Eternal Delight, een krachtig programma met werken van de Georgische componist Gia Kantsjeli en Engelse componist Steve Martland. Beide componisten waren steeds op zoek naar de essentie en het eigene, maar hun muziek verschilt sterk. De multidisciplinaire voorstelling Concert in de vorm van een peer gaat over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. In november 2022 én in maart 2023 is het ongetwijfeld verrassende resultaat te zien in onder meer Amsterdam, Groningen, Utrecht en Den Haag.

Het NBE viert vervolgens – samen met Italiaanse musici – de stad met een levende ziel: Napolitana! Deze voorstelling met muziek van de grote maestro’s die Napoli heeft voortgebracht, Domenico Scarlatti en Iovanni Pergolesi, gaat in februari 2023 op tournee.

De door pers en publiek lovend ontvangen voorstelling van De Schepping keert eind februari nog twee maal terug, in Amersfoort en Blokzijl, dus haast je als je deze voorstelling nog wil zien! Ook keert de Matthäus-Passion dit seizoen terug. Met een heel eigen bewerking zet het NBE een nieuwe traditie voort in samenwerking met de Duda Paiva Company. De NBE Matthäus duurt 80 minuten en is een nieuw eclectisch arrangement van de originele partituur. Lees hier alle info.

De Blazers sluiten het seizoen af met Jamaica. Het NBE gaat voor het eerst in haar geschiedenis naar dit prachtige eiland – doordrenkt van de Reggaemuziek. Een aantal van de ervaren en jonge helden uit Jamaica keert terug met het NBE en gaat mee op tournee langs de Nederlandse podia.

Graag tot ziens in het theater!

TIP: check bij een theater bij jou in de buurt wanneer de kaartverkoop begint! Zodra de verkoop van start gaat zullen de kaartverkoop-linkjes ook bij onze programma pagina’s tevoorschijn komen.