Componistenweekend 2021

Zaterdag 11 en zondag 12 December 2021 – Akoesticum in Ede

In het componistenweekend schallen de nieuwe, mooie, bijzondere, virtuoze en persoonlijke klanken van 24 jonge talentvolle componisten door het Akoestikum in Ede.

In oktober vonden vier sensationele Showcases plaats, waar bijna 60 jonge componisten zich uitgebreid muzikaal hebben laten horen over wat hen bezighoudt, in de concertzalen begeleid door het veelbelovende jongNBE.
Tijdens het Componistenweekend spelen de 24 winnaars hun composities die ze in de afgelopen weken hebben bewerkt samen met ervaren arrangeurs. Helaas moeten we het dit weekend, vanwege de coronamaatregelen, zonder concerten doen. Dat neemt niet weg dat het een fantastisch weekend gaat worden!
Alle componisten krijgen de tijd om hun stukken te repeteren met het Nederlands Blazers Ensemble om vervolgens een goede geluidsopname te maken van hun eigen stuk. Daarnaast krijgen ze een workshop van toneelregisseur Paul Knieriem over podiumpresentatie.

Best Performance Prijs
In de finale komt singer-songwriter Jeangu Macrooy om de Best Performance prijs uit te reiken. Als lid van de jury kijkt hij dan niet alleen naar de compositie maar let hij ook op de podiumpresentatie, hoe de componisten hun boodschap overbrengen en hoe  ze contact maken met het publiek.

Uitslag
Na afloop van het weekend bepaalt de jury, bestaande uit het voltallige NBE en de arrangeurs, welke 12 componisten er doorgaan naar de Finale op 19 december in TivoliVredenburg in Utrecht. Op maandag 13 december  krijgen alle componisten te horen wie er door zijn naar de finale.

Stem voor de publieksprijs!
Vergeet niet om op je favoriet te stemmen!
Je kan makkelijk stemmen door hieronder op de naam van jouw favoriete componist te klikken om zo naar diens persoonlijke pagina te gaan. Daar kan je je mailadres invullen en de compositie liken. Alle componisten maken nog kans op de publieksprijs.

Hoewel er dit weekend geen publiek aanwezig kan zijn, kun je toch een beetje op de hoogte blijven via instagram. De componisten zullen op @composerstoolbox namelijk zelf verslag leggen van hun dag.