De Matthäus-Passion van het NBE & Duda Paiva Company keert terug

De Matthäus-Passion van het NBE & Duda Paiva Company keert terug

Februari 2024 – Dit jaar presenteren het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company opnieuw hun unieke en meeslepende uitvoering van de Matthäus-Passion! Van 26 t/m 29 maart te zien in Utrecht, Den Bosch, Haarlem en Amsterdam.

Voor het derde jaar op rij voert het NBE zijn bijzondere versie van de Matthäus-Passion van Bach op. Samen met de poppenspelers van de Duda Paiva Company, een internationale topcast van sopraan Claron McFadden, bariton Rick Zwart, ney-virtuoos Sinan Arat en duduk-speler Ghaeth Almaghoot, en in een bijzonder arrangement van de jonge componist en voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd Arjan Linker, is de Matthäus van het NBE een theatrale voorstelling waarin met groot respect voor Bach en het evangelie van Matteüs niets heilig en veilig is.

In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk, die bij de première in 2022 al veel lof ontving, worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling die zijn weerga niet kent. De uitvoering is in handen van een topcast, met onder andere internationale stersopraan Claron McFadden. De jonge componist Arjan Linker (2000, voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte de arrangementen. De bewerking past in een traditie van eigentijdse vertalingen door het NBE: eerder waagde artistiek leider Bart Schneemann zich – met succes – aan ‘heilige huisjes’ als Mozarts RequiemFigaro en Don Giovanni, Haydns grote oratoria en Mahlers Lied von der Erde. Voor het ‘heilige der heiligen’ de Matthäus-Passion slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de tweede keer de handen in elkaar met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer bejubelde voorstelling The Fairy Queen maakte.

De voorstellingen in Utrecht, Den Bosch en Amsterdam zijn al uitverkocht, kijk hier of er nog kaarten voor Haarlem zijn!

Kijk-tip: In aflevering 7 van ‘Bart vertelt’ neemt hoboïst en artistiek leider Bart Schneemann je mee in de muzikale wereld van Bach’s Matthäus-Passion.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze