Jeangu Macrooy gastjurylid bij Finale Compositiewedstrijd

Jeangu Macrooy gastjurylid bij Finale Compositiewedstrijd

oktober 2021 – Ieder jaar strijden jonge componisten tijdens de Compositiewedstrijd van het NBE om één van de drie felbegeerde podiumplekken in het Nieuwjaarsconcert. Daarnaast zijn er ook andere prijzen te winnen: de Publieksprijs, de Koninklijk Conservatorium prijs voor jonge componisten, de KC junior compositieprijs en de Zilveren Microfoon van NBE’s Lotgenoten. Dit jaar maken de jonge componisten voor het eerst ook kans op de ‘Best Performance‘ prijs! Deze prijs zal door niemand minder dan zanger en songwriter Jeangu Macrooy uitgereikt worden tijdens de Finale (Ronde 4) van de Compositiewedstrijd, op 19 december in TivoliVredenburg, Utrecht.

Jeangu Macrooy kijkt als gastjurylid tijdens de Finale niet alleen de muzikaliteit van de jonge componisten, maar let ook op de podiumpresentatie van de jonge componisten, hoe zij hun boodschap overbrengen en op welke manier zij contact maken met het publiek.

De muzikale reis van Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) begon toen hij op zijn dertiende een gitaar kreeg van zijn ouders en met zijn tweelingbroer Xillan een muzikaal duo vormde. In 2014 vertrok hij uit Suriname naar Nederland om zijn muzikale ambities waar te maken. Hij werd 3FM Talent, deed mee aan de Popronde, deed voorprogramma’s van o.a. Blaudzun en Selah Sue, werd een terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, stond op Noorderslag en werd genomineerd voor de Edison Pop als Beste Nieuwkomer. In 2021 deed hij als afgevaardigde van Nederland met zijn nummer ‘Birth Of A New Age’ mee aan het Eurovisiesongfestival 2021.

Tijdens het Componistenweekend in december (Ronde 3) krijgen de componisten naast muzikale coaching ook een workshop ‘Performance’ om zich voor te bereiden op de Finale.

Deelnemers hebben nog tot 11 oktober om hun compositie in te sturen. Klik hier om mee te doen!​