‘Scherpdenken’ met Hans Aarsman

‘Scherpdenken’ met Hans Aarsman

In de voorstelling Scherpdenkers zetten het NBE en schrijver en fotograaf Hans Aarsman de ogen, oren en het brein van het publiek aan het werk. Hans Aarsman spreekt over kijken, zien en het verschil daartussen. Het NBE zorgt voor het muzikale scherpdenken. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 10 maart in Muziekgebouw Eindhoven en zondag 11 maart in Het Concertgebouw Amsterdam.

Hans Aarsman, bekend van zijn Volkskrantrubriek, bekijkt onder meer foto’s van musici en componisten. Hij associeert en leert ons wat er nog méér te zien is dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoe je de dingen ziet, hangt af van wat tussen de oren zit. Hoe je iets hoort heeft alles te maken met de manier waarop je ernaar kijkt.

En zoals Hans Aarsman ons op een nieuwe manier leert kijken, zo frist het NBE de oren op: al jaren profileert het zich als vernieuwend, zinnenprikkelend en uitdagend. Het NBE neemt de Davidsbündlertanze van Robert Schumann (in bewerkingen van Hans van der Heide en Micha Hamel) onder de loep. Lees hier meer