NBE haalt Jamaica naar Nederland

NBE haalt Jamaica naar Nederland

mei 2023 – Het NBE haalt het prachtige en bedwelmende Jamaica naar Nederland met een splinternieuwe swingende voorstelling, doordrenkt van reggae en ska. De Blazers touren in mei samen met reggae-fenomenen Kiddus I en Queen Omega door heel het land:

Vr 5 mei – Amsterdam – Podium Mozaïek, voorpremière (uitverkocht)
Za 6 mei – Haarlem – PHIL
Zo 7 mei – Enschede – Wilminktheater
Wo 10 mei – Arnhem – Musis
Do 11 mei – Amsterdam – Paradiso
Vr 12 mei – Utrecht – TivoliVredenburg
Za 13 mei – Tilburg – Theaters Tilburg
Di 16 mei – Amersfoort – De Flint
Wo 17 mei – Oss – De Lievekamp
Do 18 mei – Den Haag – Amare

In februari 2023 reisde het NBE af naar Jamaica om contact te leggen en muziek te maken met lokaal beroemde muzikanten en opkomende talenten. Een memorabele trip op een eiland waar iedereen van muziek doordrongen is!

In de Nederlandse tour van de voorstelling Jamaica wordt het NBE op het podium vergezeld door verschillende reggae-helden. Zanger Kiddus I geniet in reggaekringen een onvervalste cultstatus sinds hij opdook in de even legendarische film Rockers. Queen Omega wordt als ‘singjay’ (zanger in typische Jamaicaanse reggae-stijl) vergeleken met beroemde generatiegenoten als Sizzla en Capleton, en is een rolmodel voor de vele jonge, talentvolle vrouwen die hun opmars maken in de reggae. Samen met de Blazers vertolken zij een programma van klassiekers uit de ska en reggae in aangepaste en eigenzinnige NBE-arrangementen. Ook wordt een verrassende muzikale bijdrage geleverd door verscheidene muzikanten die de Blazers hebben ontmoet tijdens hun reis, rechtstreeks vanuit Jamaica zelf.

Nieuwsgierig geworden naar Jamaica? Klik hier voor info & tickets!