Jamaica

Voor ’t eerst in haar geschiedenis is het NBE op dit prachtige eiland – doordrenkt van de Reggaemuziek – geweest. De Blazers zijn door het binnenland getrokken om in de ghetto’s van Kingston artiesten te zoeken, te vinden en samen muziek te maken: lokaal beroemde muzikanten en jonge opkomende talenten. Reggae, Ska en nog veel meer. Een aantal van deze ervaren en jonge helden gaat met het NBE mee op tournee langs de Nederlandse podia. Tijdens de voorstelling wordt ook contact gemaakt met Jamaicaanse muzikanten, die vanaf het eiland geprojecteerd op een groot scherm live samenspelen met de Blazers op het podium. Je waant je op Jamaica: bedwelmend, ontroerend en swingend.

Grote reggae-namen betreden deze voorstelling samen met het NBE het podium; Zanger Kiddus I geniet in reggaekringen een onvervalste cultstatus sinds hij opdook in de even legendarische film Rockers & Queen Omega, rolmodel voor veel jong opkomend reggaetalent, wordt vergeleken met beroemde generatiegenoten als Sizzla en Capleton.

GASTEN:
Queen Omega
Kiddus I
e.a.


Volkskrant (4 sterren):
“Tussen relaxte reggaeliedjes en blinkende jazzfunk klinken arrangementen van traditionele melodieën en originele composities. […] Veteraan Kiddus I predikt spirituele harmonie. […] Queen Omega is de onbetwiste koninging van deze veelzijdige voorstelling.”
Lees hier de volledige recensie

Lees-tip!:
Merlijn Kerkhof interviewde voor de Volkskrant artistiek leider van het NBE Bart Schneemann over de tour naar Jamaica en de voorstelling. Lees hier het artikel


Voorafgaand aan iedere voorstelling wordt een inleiding verzorgd door Jamaica-kenner Karel Michiels (m.u.v. de voorstelling in Podium Mozaïek). De inleiding is bijna altijd gratis, maar bij sommige theaters dien je te reserveren (zie websites theaters voor meer info).

Lees hier het programmaboekje

 

Jamaica is mede mogelijk gemaakt door:

   

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Speeldata

De Schepping met Bart Moeyaert

“In het begin was er niets. Het is moeilijk om je dat voor te stellen. Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 21-02-2024 t/m 28-02-2024

American Roots

Foto: Peter Lodder

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Charly Lowry, muzikaal talent en afstammeling van de Tuscarora-stam,.

Lees meer 06-03-2024 t/m 10-03-2024

jongNBE: Schiermonnikoog Festival

Foto: Marije van den Berg

Het jongNBE is al jaren een vast onderdeel van het programma van het Schiermonnikoog Festival, een jaarlijkse ontdekkingstocht op Schiermonnikoog met jong klassiek talent. Dit.

Lees meer 09-03-2024 t/m 14-03-2024

Matthäus-Passion

Zoals overal in Nederland in april de Matthäus-Passion van Bach klinkt, maakt ook het NBE van zijn bejubelde en eigenzinnige versie uit 2022 een traditie..

Lees meer 26-03-2024 t/m 29-03-2024

De Duivelskunstenaar

Foto: Peter Lodder

Na ‘Romeo & Julia’ en ‘The Unknown Chaplin’ presenteert het NBE de aangrijpende, iconische stomme film FAUST (1926) als een film van deze tijd. Het.

Lees meer 18-04-2024 t/m 02-05-2024

NBE meets De Paek

Foto: Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble is al jaren vaste gast bij PLT. Harmonie Sint Joseph, in de volksmond De Paek genoemd, heeft met haar theaterconcerten in.

Lees meer 08-06-2024 t/m 08-06-2024

Archief