Het Paradijs – September Me festival

za 28 september 2024 20.15 Amersfoort September Me Festival Kaarten

Foto:Marleen Annema

Dit najaar spelen NBE en Bart Moeyaert Het Paradijs op het muziekfestival September Me in Amersfoort.

September Me, het muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers samengesteld door het Ragazze Quartet, stelt ieder jaar met nieuwsgierige en open blik een bijzonder festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. Dit jaar is dat: Uit Liefde. Wat past daar betere bij dan het liefdevolle programma Het Paradijs?

Met de drie oratoria van Franz Joseph Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten en Die Sieben letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een succesvolle muziektheatertrilogie bestaande uit De Schepping, Het Paradijs en De Hemel.

Het Paradijs is het tweede deel van de cyclus gebaseerd op Die Jahreszeiten in een bijzondere bewerking voor blaasensemble van Hans van der Heide. Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij de oude muziek en is zelf de verteller tijdens de concerten. Het verhaal van Het Paradijs begint waar De Schepping eindigde. De tuin van Eden is er één van overdaad. De taal van Bart Moeyaert zindert. In een paar pennenstreken beschrijft hij de exuberante natuur en prikkelt alle zintuigen. Hij maakt tussen de regels voelbaar dat er te midden van alle harmonie maar twee dissonanten rondlopen: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.

Speeldata

jongNBEnoord x Het Tuintheater – De Inspecteur

Het Tuintheater en jongNBEnoord gaan samenwerken! Komende zomer speelt jongNBE mee in een aantal voorstellingen van De Inspecteur, op 31 augustus in Veenhuizen en op.

Lees meer 31-08-2024 t/m 07-09-2024

Dag van de Vrede

In 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot Internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid..

Lees meer 20-09-2024 t/m 21-04-2024

American Roots

Foto: Peter Lodder

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Charly Lowry, muzikaal talent en afstammeling van de Tuscarora,.

Lees meer 02-10-2024 t/m 13-10-2024

Compositiewedstrijd – Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 17-10-2024 t/m 20-10-2024

De Zingende Strijkstok 

Foto: Peter Lodder

De Zingende Strijkstok is het vervolg op het ontroerende programma Troubadours; het verhaal van de getokkelde snaarinstrumenten uit verschillende windstreken. In dit ‘vervolg’ is de.

Lees meer 01-11-2024 t/m 13-11-2024

jongNBE – Waldesruhe en een Requiem

Foto: Foppe Schut

Op de Cello Biënnale speelt het jongNBE ‘Waldesruhe en een Requiem’, samen met drie jonge cellisten van de prestigieuze Kronberg Academy. In het Requiem van.

Lees meer 10-11-2024 t/m 10-11-2024

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief