The Fairy Queen in pocketformaat

The Fairy Queen in pocketformaat

Samen met de befaamde Braziliaanse theatermaker en poppenspeler Duda Paiva maakt het NBE een nieuwe, pocketversie van Purcell’s, op Shakespeare geïnspireerde, aangrijpende drama The Fairy Queen. Het NBE speelt Purcell’s onpeilbaar mooie muziek, Duda Paiva Company creëert een eigen, absurd, komisch, soms sinister universum.
Deze nieuwe voorstelling is van 15 t/m 31 januari 2018 te zien in 11 theaters in Nederland. Bekijk hier de speeldata

Zoals Purcell zich losjes baseerde op Shakespeare, zo hebben de artiesten van de Duda Paiva Company en de musici van het NBE zich de nodige vrijheden gepermitteerd in hun versie van The Fairy Queen. Samen toveren zij The Fairy Queen om tot een muziektheatervoorstelling op borstzakformaat.

Willem van Merwijk arrangeerde Purcell’s muziek en gebruikte het volledige kleurenpalet van het NBE, het klinkt alsof Purcells muziek door een kleurencaleidoscoop is gehaald.

En Duda Paiva Company haalt alles uit de kast om de surrealistische wereld van Shakespeare en Purcell tot leven te wekken. Rode draden in hun vervreemdende scenes zijn de grote vragen: wanneer is liefde echt, wanneer onecht? Wanneer ontaardt zelfopoffering in masochisme? Wat hebben macht en gender met elkaar te maken, zijn leugens in de liefde soms geoorloofd? En de hoofdvraag is natuurlijk: Waar spelen wij toneel? Op het podium of in het echte leven?
Lees hier meer