Winnaars Compositiewedstrijd

Winnaars Compositiewedstrijd

december 2022 – Zondag 18 december vond de Finale van de Compositiewedstrijd plaats in TivoliVredenburg. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren in het Concertgebouw, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

JONGE COMPONISTEN OP TV

Deze drie jonge componisten(duo’s) zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen: Linde Geboers, Laimis Jofre &  Job Reijnhart en Lucas Bakker. Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari om 18:45 uur op NPO 2 uitgezonden door BNNVARA!

PUBLIEKSPRIJS

De Publieksprijs is gegaan naar Nanja Blom. Zij won de harten van de meeste luisteraars met haar compositie ‘Peace’.

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Marjolein Bank, Cecelia Palumbo, Sem Hoos, Nora de Gier en Simon van Prooijen. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.

KC JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium Junior Compositieprijs is gewonnen door: Lucas Bakker en Nanja Blom. Deze prijs is in het leven geroepen voor de jongste componisten. De winnaars krijgen ‘een dagje componeren’ met componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.