Winnaars compositiewedstrijd bekend!

Winnaars compositiewedstrijd bekend!

december 2020 – Na maanden van voorrondeconcerten en de halve finales zijn gisteren de winnaars van de compositiewedstrijd bekend gemaakt. De jonge componisten streden tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Naast deze felbegeerde prijs om je eigen compositie samen met NBE uit te voeren tijdens het Nieuwjaarsconcert, vielen er nog meer jonge componisten in de prijzen.

JONGE COMPONISTEN OP TV

De drie jonge componisten die zijn gekozen om met het NBE in het Nieuwjaarsconcert te spelen zijn: Merijn Martens, Anna Rehling en ACT SIX. Het Nieuwjaarsconcert is op 1 januari om 19:00 uur te zien op NPO2 (BNNVARA)!

KC-PRIJS VOOR JONGE COMPONISTEN

De Koninklijk Conservatoriumprijs is gewonnen door: Casper Groep, Jasper de Bock, Robbin Kugul, Olav Rademaker, Christiaan Blom. De prijs bestaat uit compositieworkshops, die gegeven worden door componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC. Het resultaat van deze workshops zal worden uitgevoerd door het New European Ensemble.

KC-JUNIOR COMPOSITIEPRIJS

De Koninklijk Conservatorium Junior Prijs is uitgereikt aan Daan de Swart en Boyan Damianov. Zij krijgen de workshop ‘een dag componeren’ met componist Reza Namavar, docent compositie Jong KC.