Winnaars Showcases bekend

Winnaars Showcases bekend

november 2021Na vier spannende en inspirerende concerten in Tilburg, Groningen, Rotterdam en Enschede zijn de winnaars van de Showcases bekend! Afgelopen week lieten 55 jonge componisten en bands uit heel Nederland van 10-18 jaar hun zelfgemaakte composities horen.

‘Laat je horen!’
Het thema van de compositiewedstrijd dit jaar is ‘Laat je horen!‘. Veel van de jonge componisten grepen dit thema aan om muziek te schrijven over persoonlijke  onderwerpen. Er kwamen intieme liedjes, energieke bands, en ook klassieke en swingende stukken voor het jongNBE voorbij.
De jury had het er moeilijk mee om per concert 6 winnaars uit te kiezen.

Toch zijn er  24 helden geselecteerd om aan de slag te gaan met een NBE arrangeur om hun stuk te bewerken voor het ‘grote’ NBE, en ze zullen dat tijdens het Componistenweekend op 11 en 12 december laten horen. Daarna maken zij kans op een podiumplek in het Koninklijk Concertgebouw tijdens het Nieuwjaarsconcert!

Onderstaande componisten zijn de winnaars van de Showcases:

Regio ZUID: Harm Kolen, Marlynn Verhoeven, Tim&Tycho&Thijs&Amira, Jasper de Bock, Imme Op ’t Veld en Merijn Martens.

Regio NOORD: Merijn Meindertsma, Doortje, Mark, Ties, Nathan, Zoë en Aaron, Pol Stam, Femke Schram, Lútzen Rijpma en Thirza Lutke

Regio WEST: Momo&Cici, Daan de Swart, Ming Lie, Casper Groep, Jet Alink en Lotte Riegen.

Regio OOST: Bienò Stordiau, Marjolein Bank, Elisabeth Kleinmeijer, Soma Herani, Floris van Ballegooijen en Tije de Haan.

Je kan nog op alle componisten, ook de componisten die niet door zijn naar de volgende ronde, stemmen voor de publieksprijs.