OperaGala

Het NBE en de Nationale Reisopera reizen van 1 juni tot en met 14 augustus 2013 langs acht theaters in Nederland met een verrassend muzikaal programma onder de titel OperaGala; opera in een nieuwe jas! OperaGala laat het publiek kennis maken met de nieuwe Nationale Reisopera: verfrissend, vernieuwend en van deze tijd. Het wordt een feestelijke avond vol jong operatalent, muzikaal omlijst door het Nederlands Blazers Ensemble en gepresenteerd door mezzosopraan Tania Kross.
Het publiek wordt in OperaGala langs de grote thema’s uit de opera en het leven geleid: liefde, schoonheid, humor, haat, dood en overgave.

Speciale gast van OperaGala is mezzosopraan Tania Kross. Niet alleen presenteert zij deze avond, zij zal ook een muzikale bijdrage leveren. Zo zingt zij onder andere een aria uit de door haar geïnitieerde Antilliaanse opera Katibu di Shon (Slaaf en Meester, naar het boek van Carel de Haseth). De muziek is van de hand van componist Randal Corsen.

Programma

Vocale en instrumentale fragmenten uit werken van ondermeer Richard Wagner (Tannhäuser en Lohengrin), Rossini (Il barbiere di Siviglia), Johann Sebastian Bach (Johannes Passion), Georges Bizet (Carmen, Les pêcheurs de perles) en Mozart (Così fan tutte).

Recencies

“Dit gala smaakt naar meer, veel meer.”
Cultuurpers

“Met dank aan het blazersensemble werd OperaGala een afwisselende, non-stop boeiende, muzikaal bevredigende voorstelling.”
Operamagazine.nl

Speeldata
  • wo 14 aug 2013 20:00 Amsterdam Het Concertgebouw

American Roots

Foto: Peter Lodder

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Charly Lowry, muzikaal talent en afstammeling van de Tuscarora,.

Lees meer 02-10-2024 t/m 13-10-2024

Compositiewedstrijd – Showcases

Foto: Peter Lodder

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of.

Lees meer 17-10-2024 t/m 20-10-2024

De Zingende Strijkstok 

Foto: Peter Lodder

De Zingende Strijkstok is het vervolg op het ontroerende programma Troubadours; het verhaal van de getokkelde snaarinstrumenten uit verschillende windstreken. In dit ‘vervolg’ is de.

Lees meer 01-11-2024 t/m 13-11-2024

jongNBE – Waldesruhe en een Requiem

Foto: Foppe Schut

Op de Cello Biënnale speelt het jongNBE ‘Waldesruhe en een Requiem’, samen met drie jonge cellisten van de prestigieuze Kronberg Academy. In het Requiem van.

Lees meer 10-11-2024 t/m 10-11-2024

Compositiewedstrijd – Componistenweekend

Foto: Caro Bakermans

Elk jaar opnieuw bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert haar kracht. Het NBE ontvangt jaarlijks meesterwerken van tientallen getalenteerde jonge componisten. DERDE RONDE |.

Lees meer 14-12-2024 t/m 15-12-2024

Compositiewedstrijd – Finale

Foto: Peter Lodder

Tijdens deze finale strijden de jonge componisten tegen elkaar voor een plek in het Nieuwjaarsconcert. Zij zijn de crème de la crème van jong componerend.

Lees meer 22-12-2024 t/m 22-12-2024

Bezig met laden    Meer voorstellingen worden geladen

Archief