Koop nu je tickets voor het nieuwe NBE-seizoen!

Koop nu je tickets voor het nieuwe NBE-seizoen!

juli 2023 – Er staat weer een gloednieuw NBE-seizoen met veelbelovende voorstellingen voor de deur!

September ’23 – Op 21 september viert het NBE de Dag van de Vrede in TivoliVredenburg, Utrecht. Het NBE nodigt gasten uit, recent of wat langer geleden gevlucht uit oorlogsgebieden, om te zingen, te performen met spoken word, te dansen en samen te spelen. Op 20 september speelt het NBE dit bijzondere programma al in Podium Mozaïek, Amsterdam.

Oktober ’23 Vervolgens gaat het NBE op tournee met American Roots, een programma waarin de diverse, tegenstrijdige en kleurrijke muzikale tradities van Amerika de handen ineen slaan. Van blueszang en bluegrass-banjo tot Philip Glass.

November ’23 – Met de vernieuwende voorstelling Purcell goes Celtic laten de Blazers samen met drie Ierse helden een geweldige fusion horen van de tedere barokmuziek van het 17e-eeuwse Britse genie Henry Purcell en de ruige Ierse ‘Celtic Music’. Een programma vol muziek die de ziel diep raakt.

Januari ’24 – In Sjostakovitsj+ vertelt artistiek leider Bart Schneemann vervolgens over een van zijn grootste passies: Sjostakovitsj’ 8e strijkkwartet. Wat is het verhaal achter de noten, waarom is deze muziek, ‘ter nagedachtenis van de slachtoffers van fascisme en oorlog’ zijn meeste geliefde werk? Bart vertelt je er alles over!

Februari / Maart ’24 – De door pers en publiek lovend ontvangen voorstelling van De Schepping keert eind februari nog twee maal terug, in Naarden en Sittard, dus haast je als je deze voorstelling nog wil zien! Ook keert de Matthäus-Passion dit seizoen in maart terug. Met een heel eigen bewerking zet het NBE een nieuwe traditie voort in samenwerking met de Duda Paiva Company. De NBE Matthäus duurt 80 minuten en is een nieuw eclectisch arrangement van de originele partituur. Lees hier alle info.

April / Mei ’24 – De Blazers sluiten het seizoen af met De Duivelskunstenaar. Het NBE speelt Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor de Blazers, op beelden van de aangrijpende, iconische stomme film FAUST (1926). Het verhaal over de 16e-eeuwse geleerde en magiër Faust die z’n ziel aan de duivel verkoopt, door het NBE gemaakt tot een film van deze tijd.

Graag tot ziens in het theater!

TIP: check bij een theater bij jou in de buurt wanneer de kaartverkoop begint! Zodra de verkoop van start gaat zullen de kaartverkoop-linkjes ook bij onze programma pagina’s tevoorschijn komen.