Jamaica

Voor ’t eerst in haar geschiedenis is het NBE op dit prachtige eiland – doordrenkt van de Reggaemuziek – geweest. De Blazers zijn door het binnenland getrokken om in de ghetto’s van Kingston artiesten te zoeken, te vinden en samen muziek te maken: lokaal beroemde muzikanten en jonge opkomende talenten. Reggae, Ska en nog veel meer. Een aantal van deze ervaren en jonge helden gaat met het NBE mee op tournee langs de Nederlandse podia. Tijdens de voorstelling wordt ook contact gemaakt met Jamaicaanse muzikanten, die vanaf het eiland geprojecteerd op een groot scherm live samenspelen met de Blazers op het podium. Je waant je op Jamaica: bedwelmend, ontroerend en swingend.

Grote reggae-namen betreden deze voorstelling samen met het NBE het podium; Zanger Kiddus I geniet in reggaekringen een onvervalste cultstatus sinds hij opdook in de even legendarische film Rockers & Queen Omega, rolmodel voor veel jong opkomend reggaetalent, wordt vergeleken met beroemde generatiegenoten als Sizzla en Capleton.

GASTEN:
Queen Omega
Kiddus I
e.a.


Volkskrant (4 sterren):
“Tussen relaxte reggaeliedjes en blinkende jazzfunk klinken arrangementen van traditionele melodieën en originele composities. […] Veteraan Kiddus I predikt spirituele harmonie. […] Queen Omega is de onbetwiste koninging van deze veelzijdige voorstelling.”
Lees hier de volledige recensie

Lees-tip!:
Merlijn Kerkhof interviewde voor de Volkskrant artistiek leider van het NBE Bart Schneemann over de tour naar Jamaica en de voorstelling. Lees hier het artikel


Voorafgaand aan iedere voorstelling wordt een inleiding verzorgd door Jamaica-kenner Karel Michiels (m.u.v. de voorstelling in Podium Mozaïek). De inleiding is bijna altijd gratis, maar bij sommige theaters dien je te reserveren (zie websites theaters voor meer info).

Lees hier het programmaboekje

 

Jamaica is mede mogelijk gemaakt door:

   

 

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Speeldata

jongNBE: Waanzinnig West Wandelconcert

Op zaterdag 25 mei treedt het jongNBE op tijdens 24 Uur West! Het Waanzinnig West Wandelconcert neemt je mee naar verschillende ontmoetingsplekken in de buurt..

Lees meer 25-05-2024 t/m 25-05-2024

Het hele leven – Oranjewoud Festival

Foto: Marleen Annema

Stel je eens voor dat je op Oranjewoud Festival het hele leven in één dag kunt beleven. Van de geboorte tot de dood nemen het.

Lees meer 01-06-2024 t/m 01-06-2024

NBE meets De Paek

Foto: Peter Lodder

Het Nederlands Blazers Ensemble is al jaren vaste gast bij PLT. Harmonie Sint Joseph, in de volksmond De Paek genoemd, heeft met haar theaterconcerten in.

Lees meer 08-06-2024 t/m 08-06-2024

De Schepping – Festival STROOM

Foto: Peter Lodder

“In het begin was er niets.  Het is moeilijk om je dat voor te stellen.  Je moet alles wat er nu is, nog niet laten.

Lees meer 26-06-2024 t/m 26-06-2024

De Schepping – Nationaal Bomenmuseum Gimborn

Foto: Marleen Annema

Dit jaar bestaat het Nationaal Bomenmuseum Gimborn 100 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum speelt het het Nederlands Blazers Ensemble samen met Bart Moeyaert De.

Lees meer 28-06-2024 t/m 28-06-2024

Dag van de Vrede

In 1981 riepen de Verenigde Naties 21 september uit tot Internationale Dag van de Vrede met als doel een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid..

Lees meer 20-09-2024 t/m 21-04-2024

Archief