Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

Winnaars Voorrondeconcerten bekend!

november 2019 Na vier spannende en inspirerende Voorrondeconcerten in Tilburg, Enschede, Groningen en Rotterdam zijn de winnaars van de Voorrondeconcerten bekend! Vorige week lieten 48 jonge componisten uit heel Nederland van 8-18 jaar hun zelfgemaakte composities horen. De acts waren heel divers; er waren o.a. singer-songwriters, solo artiesten en bandjes. Ook waren er mooie stukken gecomponeerd voor het jongNBE, die deze composities fantastisch uitvoerden! De jury had de lastige taak om per concert 6 winnaars uit te kiezen.

Deze 24 helden gaan nu aan de slag met een NBE arrangeur om hun stuk te bewerken voor het ‘grote’ NBE, en ze zullen dat tijdens het Componistenweekend op 14 en 15 december laten horen. Daarna maken zij kans op een podiumplek in het Koninklijk Concertgebouw tijdens het Nieuwjaarsconcert!

Onderstaande componisten zijn de winnaars van de Voorrondeconcerten:

Regio ZUID: Daan de Swart, Jasper de Bock, Lola Volgering, Harm Kolen, Merijn Martens, Alexander & Elina Sophie Jansen.

Regio OOST: Elisabeth Kleinmeijer, Duco Akkerman, Jasmijn Ebbers, Silvan van de Boom, Sven Cilliers en Casper Jeukendrup.

Regio NOORD: Annemijn Rol, Sterren Martens, Alysha Goesten, Jente Borst, Roosmarijn Vossenberg en Lars van der Werf.

Regio WEST: Emily Beauchamp, Sietse Verstege, Casper Groep, Ausra Martinaviviute, Sibrand Op de Beek en Maaike van Florestein.

Foto: Eric van Nieuwland